Verwacht

losse-haren-schetscover-C

Losse haren. Leven na verkrachting. (oktober 2016)

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september 2003 wordt de 20-jarige Sonja door een onbekende man van haar fiets getrokken. Onder bedreiging van een steekwapen wordt zij meerdere malen verkracht.Ze leefde een leven in vrijheid, met de warmte van een liefdevol gezin in een dorp op de Veluwe. Tot die ene nacht. Een donker gedaante. Een stille nacht. Die nacht werd haar elastiekje, die haar blonde haren samenbond, kapot gesneden, samen met haar veilige bodem. Alles wat overbleef, was angst.
Sonja schrijft op een open en eerlijke manier over alles wat in de jaren erna op haar af is gekomen. Over boosheid, angst, twijfel, oordelen, wanhoop en eenzaamheid.
Over haar dwangstoornis die jaren later de kop opstak, maar ook over overwinningen. Bovendien neemt Sonja u mee in het contact dat ze legde met de ex-vrouw van de dader. De bijzondere e-mailwisseling en ontmoeting met de vrouw die geen slachtoffer genoemd wordt door de maatschappij, is vastgelegd in dit boek.
Met haar verhaal wilt zij laten zien hoe zeer een ernstig geweldsdelict ingrijpt in het leven, maar bovenal laten zien hoe zij de ladder waar ze afgeduwd was, weer is opgeklommen. Om anderen te inspireren.
Haar verhaal wordt omlijst door inspirerende quotes.

portret Sonja

Sonja Graansma (1983) is in het dagelijks leven werkzaam als adviseur en trainer bij UWV. Ze woont samen met haar man Mike en dochter Savannah (3) in de groene stad Arnhem in het oosten van Nederland.

 

BI635-cover-vdef-136-210.indd

Doe-boek: Parkinson. (2 december 2016)

Josca Bos is onderwijsspecialist en coach. In 2014 werd bij haar de Ziekte van Parkinson vastgesteld. De toenemende invloed van de ziekte dwong haar tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze benoemt de belangrijkste verandering als ‘mildheid’. Haar ervaringen legt ze vast in een methodisch zelfhulpboek voor Parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Ze betrekt de ervaringen van andere Parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners in haar boek. Deze publicatie onderscheidt zich van andere door de bijzondere aandacht die de auteur heeft voor het welbevinden van de patiënt. Ze gaat in op de mogelijke achteruitgang van cognitieve vaardigheden en biedt advies en hulpmiddelen die de omgang met deze veranderingen kunnen vereenvoudigen. Veel ruimte in het boek krijgt het behoud van de eigen waardigheid met behulp van zelfcompassie en eigen regie.

KvK 54001161