Spectrum van Hoop

 

Over het boek

De New Yorkse neurologe Gayatri Devi heeft meer dan 20 jaar ervaring met de diagnostiek en behandeling van dementie en geheugenstoornissen. Ze herschrijft het verhaal van Alzheimer en definieert het als een spectrumstoornis. Alzheimer is, net als autisme, een aandoening die mensen op zeer uiteenlopende manieren kan treffen.

Ze moedigt mensen, die zich zorgen maken over hun geheugen, aan om zich snel en goed te laten onderzoeken. Want een vroegtijdige start van de behandeling stelt artsen en hulpverleners in staat om de gevolgen van de ziekte veel effectiever te bestrijden, met behulp van geneesmiddelen en andere therapievormen.

Spectrum van Hoop is een fraai voorbeeld van verhalende medische literatuur. Dit zeer toegankelijke boek is heerlijk om te lezen en biedt daadwerkelijk hoop.

Via de levendige verhalen van haar patiënten bespreekt Devi thema’s als onafhankelijkheid en waardigheid, de bestrijding van depressie, angst en apathie, de effectieve communicatie met iemand die aan dementie lijdt. Er zijn hoofdstukken over seksualiteit, erfelijkheid, het wel of niet over je diagnose vertellen en zelfs over het samenstellen van een bucket list. Op grond van haar jarenlange praktijkervaring weet Gayatri Devi dat het overgrote deel van patiënten met Alzheimer gewoon blijft werken en deel van de gemeenschap blijft uitmaken. Ze passen op hun kleinkinderen, rijden auto, doen boodschappen, geven leiding aan een familiebedrijf, helpen klanten of leiden op een andere manier een betekenisvol leven. Dat is goed nieuws.

 

Over de auteur

Gayatri Devi is neuroloog en gespecialiseerd in dementie en geheugenstoornissen. Ze geeft leiding aan New York Memory and Healthy Aging Services en werkt als medisch specialist en opleider bij het Lenox Hill Hospital. Devi is tevens hoogleraar Neurologie aan de State University of New York Health Science Center in Brooklyn. Ze is auteur van meer dan 50 wetenschappelijke artikelen over geheugenstoornissen en heeft vier zelfhulpboeken voor een breed publiek op haar naam staan.

 

KvK 54001161